Műszaki üzemeltetés

A műszaki üzemeltetés tartalmazza azon feladatokat, amelyek biztosítják a létesítmények fenntarthatóságát és magában foglalja az ingatlanokkal, épületekkel, gépekkel, mobiliákkal, valamint műszaki és egyéb berendezésekkel, kapcsolatos fenntartási, karbantartási, hibajavítási, felújítási, illetve átalakítási szolgáltatásokat.

A műszaki üzemeltetés jellemző feladatai közé tartoznak:

 • karbantartási terv összeállítása, kapcsolódó tanácsadás és a terv végrehajtása;
 • épület műszaki berendezéseinek üzemeltetése;
 • létesítmény, épület átalakítása, felújítás tervezése, engedélyeztetése, bonyolítása, kivitelezés műszaki ellenőrzése;
 • tűz- és munkavédelmi feladatok;
 • energiamenedzsment;
 • szakhatósági eljárások, felülvizsgálatok ügyintézése;
 • beszerzési szolgáltatások;
 • raktározás, logisztika;
 • iratkezelés, archiválás.

műszaki üzemeltetés, létesítmény üzemeltetés, létesítményüzemeltetés

Létesítmény fenntartás

A rendszeresen karbantartott berendezések, szerkezetek cikluson belüli javítási igénye sokkal kisebb, mint az elhanyagolt szerkezeteké, így a megfelelő karbantartási terv közvetlenül költséghatékonyság-javító tényező. A szerkezeteken minden olyan karbantartást, javítást el kell végezni, amely a szabványok és előírások szerinti rendeltetésszerű használathoz, a működőképességhez eléréséhez szükséges. Cégünk a pontos berendezés lista birtokában egyedi karbantartási tervet készít ügyfelei számára, amely tartalmazza a megkövetelt karbantartások gyakoriságát és tervezett időpontját.  A karbantartási terv a PQS Help CAFM rendszerben rögzítésre kerül, ezáltal jól nyomon követhető a megrendelő számára, hogy a feladatok ellátása a megadott határidőn belül és megfelelő minőségben megtörtént-e.

facility management, létesítmény karbantartás, létesítmény fenntartás, létesítménygazdálkodás

Hibajavítási tevékenységek

Hibajavítási tevékenységünket alapvetően két megoldás alkalmazásával látjuk el:

 • nagyobb terjedelmű vagy az üzemmenet folytonosság szempontjából kritikus létesítmények esetén telepített személyzettel;
 • alacsony prioritású és kis volumenű megbízások esetén saját vagy alvállalkozói kivonuló csapat bevonásával.

A munkaszervezés során a minőségi ellátás mellett mindig szem előtt tartjuk a hatékonyságot és a gazdaságosságot, és ennek megfelelően választjuk ki az optimális megoldásokat. Rugalmasság és precizitás jellemzi kollégáinkat és alvállalkozó partnereinket, miközben gondosan ügyelünk az elvégzett feladatok megfelelő dokumentálására.

létesítménygazdálkodás, karbantartási terv, tűz-és munkavédelem, energiamenedzsment

Országos ellátók

Munkatársaink az ország minden nagyvárosában ügyfeleink rendelkezésére állnak, és képesek gyakorlatilag minden létesítménygazdálkodási szakág feladatainak ellátására. Egy olyan szisztémát dolgoztunk ki, mely lehetővé teszi, hogy ügyfeleink bejelentései esetén az ország bármely pontját 2 órán belül elérjük. Ezen szolgáltatásunk biztosítja vidéki telephellyel rendelkező ügyfeleink számára a teljes biztonságot és szolgáltatásaink folytonosságát. Így azoknak a partnereknek is kiváló minőségű szolgáltatást tudunk nyújtani, akiknél a telepített személyzet fenntartása nem indokolt. Munkatársaink minden esetben gyorsan és szakszerűen reagálnak megrendelőink problémáira.

iroda karbantartása, irodaépület karbantartása, ingatlan üzemeltetés, ingatlan karbantartás

PQS Emergency Team

A PQS Emergency Team biztosítja, hogy az ország egész területén akár 2 órás kivonulási idő betartása mellett megjelenjenek szakembereink és megkezdjék a jellemzően havaria helyzetek orvoslását. A PQS Emergency Team biztosítja a teljes szolgáltatási biztonságot azon ügyfeleink számára is, akik esetében a telepített személyzet fenntartása nem indokolt vagy csak egyes napszakokban az.

épületüzemeltetés, CAFM, facility management

Hatósági felülvizsgálatok

Több lényeges berendezés esetén jogszabály által meghatározottak a karbantartási és/vagy felülvizsgálati feladatok.

A teljesség igénye nélkül az érintett berendezések és tevékenységek a következőek:

 • liftek kötelező karbantartása és hatósági felülvizsgálata;
 • tűzjelző berendezések és tűzoltó berendezések napi naplózása és szakcég általi karbantartása, füstelszívó ventillátorok működése;
 • biztonsági világítás ellenőrzése, akkumulátorok teljesítményének tesztelése;
 • tűzgátló kapuk ellenőrzése;
 • villám-, érintés- és tűzvédelmi szabványossági feladatok ellátása

műszaki üzemeltetés, létesítmény üzemeltetés

Flottakezelés

A gépjárműparkok kezelése olyan összetett feladat amely speciális szaktudást igényel. Széleskörű szolgáltatási csomagjaink, az alaptevékenységnek számító karbantartási tevékenységektől a tartós bérleti konstrukcióval kiegészülő komplett flottakezelési megoldásokig terjednek, így jövendő ügyfeleink rugalmasan választhatnak saját igényeiknek megfelelően.

A flottakezelés kiszervezéséből a következő előnyei származnak:

 • a szükséges flotta kiépítésének, fejlesztésének és karbantartásának finanszírozása helyett a vállalat a főtevékenységre tudja fordítani erőforrásait.
 • készenlét biztosítása műszaki meghibásodás, baleset esetére, éjjel nappali segélyszolgálatunk segítségével,
 • minimalizálódnak az adminisztrációs költségek,
 • naprakész riportokat, elemzéseket biztosítunk a gépjárműpark állapotáról,
 • szakembereink segítségével a gépjárművek műszaki állapota folyamatosan karban tartott,
 • alaptermékeket és szolgáltatásokat kedvező áron biztosítanak beszállítóink.

A teljes körű létesítménygazdálkodási és műszaki üzemeltetési szolgáltatás keretein belül, jelenleg 650 gépjárművet kezel csapatunk. A megbízóval való személyes kapcsolattartást és törődést a flottakezelési szolgáltatásunk alapelveinek tekintjük.

flottakezelés, flottamenedzsment